Bakgrund

Jag växte upp i en liten ort i Småland där träning och fysisk aktivitet alltid stod högt upp på agendan. Under vardagarna tränade jag tennis 4-5 gånger i veckan och på helgerna väntade ofta tävlingar och turneringar. Som bäst rankades jag 5:a i Sverige i min åldersgrupp. Därefter blev jag uttagen till Svenska landslaget, men pga en knäskada och andra omständigheter så hamnade tennisracket på hyllan.

Märkte snabbt hur mindre aktivitet påverkade ens energi och fysik negativt. 

Efter några år började jag gå på gym för att "hålla igång" kroppen.
Där växte itresset snabbt och efter några år valde jag att utbilda  mig till Lic. kost och träningskonsult. Under denna tid lärde jag mig vikten av att träna och att äta rätt för att maximera mina resultat. Det handlar inte bara om att gå till gymmet och "lyfta vikter".  Det gäller även att ha koll på näringsvärden i den dagliga kosten,  tajming,  tidpunkt  och mängd. Likadant gäller med träningspasset.
Vilken intensitet ska man ha, vilken vikt, hur lång vila och vad bör man träna. Allt detta för att få ut maximalt av den tid man lägger ner. 

Jag har nu tränat över 16 år på gym. Under denna tid har jag lärt mig vikten av att göra rätt val för att kunna optimera de resultat man vill få ut av sin träning.  Det handlar inte om att träna hårdare, utan smartare och att även han en långsiktig plan. 
Genom att lägga pusslet på rätt sätt, så kommer man spara massa tid.

Målet för alla som tränar bör vara att "lära känna" sin kropp bättre. För ju mer du vet hur den reagerar på en viss typ av träning och kost, desto större påverkan kommer du kunna ha på dina resultat. Problemet är att många ibland gör samma sak om och om igen och sedan förväntar sig ett annat resultat. 


Utbildning:
The Academy Certifierad Kost och Träningskonsult
*Teoretisk Grundutbildning
*Lic Styreträningsinstruktör
*Lic Kostrådgivare
*Lic Personlig Tränare
*16 års erfarenhet av gym och konditionsträning

Greg Plitt i Stockholm.
Störst inom fitness och med på över 100 omslagsbilder världen över.

Fredrik Paulun visade upp sina produkter på hälsomässan.

Träning och utbildning med Rob Riches i London.
Vinnare av många fitness och swimwear tävlingar. 

Var med i tidningen Body april 2014

Pratar kost och träning med Fredrik ;)